My World From Your Sofa
My World From Your Sofa

Taart van aardbei

Iedereen kent wel de klassieke aardbeientaart met pudding. 

Lekker maar zwaar!

Nu heb ik er iets opgevonden, in plaats van zanddeeg bladerdeeg en geen slagroom door de pudding mengen. 


Lekker, luchtig en je voelt je niet schuldig als je een tweede spie van eet !! 


Smakelijk !! 

50 min 

 4 pers

150°C

Ingrediënten :


* bladerdeeg

* 35 gr  puddingpoeder

* aardbeien

* blauwe bessen ( optie ) 

* 250 ml melk

* zusto ( suikervervanger ) 

* rijst of droge bonen voor het bladerdeeg te bakken


Weetje :

Ik ben iemand die graag suiker vervangt door alles wat geen suiker is, maar wel dezelfde zoetheid bevat. Tot nu toe gebruikte ik altijd honing, omdat ik de smaak van bv stevia ( de meest voorkomende suikervervanger ) niet lekker vind. De meeste suikervervangers hebben een nasmaak, en zeker in gebak. 

Nu heb ik Zusto gevonden, als je ervan proeft doet dit hetzelfde als canderel of stevia die rare nasmaak. Maar éénmaal gemengd in mijn pudding proeft dit hetzelfde als gewonde suiker. 

Het fijne is je moet er niet bij rekenen zoals de rest het is 1 op 1 dus gewoon hetzelfde als anders. 

Het is wel iets duurder dan de gewone suikervervangers, maar heeft geen nasmaak !!




Voorbereiding:


Verwarm de oven voor op 150°C

Leg het bladerdeeg over de bakvorm en prik er met een vork gaatjes in. Leg hierover terug een bakpapier en vul het met rijst of droge bonen. 

Leg daarna het deeg in de oven gedurende 15 min. Haal het daarna uit de oven en haal de rijst of bonen eraf, en laat nog eens 20 min verder bakken. 


Waarom je in twee keer moet bakken? 

De eerste keer is voor de rand zodat die mooi gebakken is en de tweede keer voor de bodem verder te bakken. Als je de vorm zo in de oven leg zonder er iets zwaar op te leggen dan blaast het bladerdeeg zich op en is het moeilijker om achteraf die terug plat te krijgen. En het bladerdeeg vooraf bakken, is zodat je geen rauw deeg heb.


Terwijl dat de bladerdeeg in de oven zit maak je de pudding. 

Voeg melk, puddingpoeder en zusto samen en laat het al roerend koken. Let goed op want éénmaal het begint op te warmen gaat het heel snel en kan het verbranden.

Als de pudding dik genoeg is laat je het afkoelen, dek het af met plastiekfolie, dan komt er geen laagje over.


Haal het bladerdeeg uit de oven en laat het afkoelen. 


Snij de aardbeien terwijl alles afkoel. Als alles is afgekoeld, vul je de bodem met de pudding, en beleg je het met het fruit.


Voel vrij om een bericht achter te laten !

Laat zeker weten wat je ervan vind ! 

 
 
 
 

Copyright © 2020 My World From Your Sofa ⎪ Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren